29-07-2010 | Драгомир Ставрев |

Община Сливница се намира в Западна България. Tя е четиринадесетата по големина община в Софийска област.

Общината обхваща 13 населени места с обща площ 187,4 кв. км. и население от 9679 жители (февруари 2011г.). Това са град Сливница и селата: Алдомировци, Бахалин, Братушково, Бърложница, Гургулят, Гълъбовци, Драготинци, Извор, Пищане, Повалиръж, Радуловци и Ракита.

Чистият въздух, природните забележителности, историческите паметници, туристически маршрути и екопътеки, старинните постройки и язовирите, подходящи за любителски и спортен риболов привличат все повече туристи и посетители в Община Сливница и региона.

Много от селищата в съседните на Сливница общини също са подходящи дестинации за почивка, разглеждане на забележителности и разходка сред природата – Опицвет, Петърч, Храбърско, Безден, Драгоман, Костинброд, БожурищеТД Сливница организира туристически разходки и преходи сред природата в целия регион.

2 коментара и връзки към “Населени места в Община Сливница”

  1. Димитрова says:

    Не смятате ли, че би било добре да публикувате карта на гр.Сливница с ясни очертания и най-вече имена на кварталите.

  2. Здравейте Димитрова,

    Нямаме авторски права за публикуването на карти, но може да се използват безплатно Google Maps и други безплатни карти, предоставящи сателитни снимки. Схемата тук е илюстративна, за да се видят основните населени места и пътните артерии между тях.

    Поздрави,
    Люди


Връзки към тази страница

    Коментирай

    Моля, пишете на кирилица! Останалите коментари няма да бъдат публикувани!